LU-VI: 8:00 - 20:00
FacebookTwitterLinkedInYoutube

HIDRODERMABRAZIUNEA - CUM NE PREGATIM TENUL PENTRU VARA

Home » Blog » HIDRODERMABRAZIUNEA - CUM NE PREGATIM TENUL PENTRU VARA
07.06.2020

CUM NE PREGATIM TENUL PENTRU VARA?

Dr. Georgiana Dogărescu – medic medic specialist Dermato-venerologie

 

Vara este anotimpul nostru favorit, dar razele solare ne pot afecta pielea, provocând efecte ireparabile uneori, pentru tenul nostru. Procedurile estetice invazive sunt contraindicate în această perioadă, însă pentru îmbunătățirea aspectului pielii și pentru menținerea tenului nostru hidratat, fără pete și fără acnee ne-am gandit la o serie de soluții optime pentru dumneavoastră.

PROCEDURI NON INVAZIVE PENTRU TOATE TIPURILE DE TEN

 

  1. HIDRODERMABRAZIUNEA

Ce este hidrodermabraziunea?

Este o tehnologie nouă, de exfoliere blândă, umedă, a tenului tău. Este adresată tuturor tipurilor de ten și se realizează în 5 pași. 

Spre deosebire de microdermabraziune, care implică o exfoliere mecanică, utilizând cristale, hidrodermabraziunea folosește apă și oxigen.

Cui se adresează hidrodermabraziunea?

Tuturor tipurilor de ten:

Cum se realizează?

Pasul 1-curățare și exfoliere

Pasul 2-Peelling cu acizi (alfa hidroxiacizi si betahidroxiacizi). Alfahidroxiacizi: ACID LACTIC - stimulează rata de reînnoire celulară, sinteza de acid hialuronic și sinteza ceramidelor naturale, care au rol in refacerea barierei cutanate, prevenția deshidratării și protejarea împotriva infectării cu microorganisme patogene; ACIDUL GLICOLIC - stimulează de asemenea rata de reînnoire celulară, penetrează mai profund în epiderm decât acidul lactic, deoarece are o molecula mai mică, eficient împotriva ridurilor fine, a cicatricilor postacneice. Betahidroxiacizi: ACIDUL SALICILIC este destinat persoanelor cu acnee, având acțiune comedolitică.

Pasul 3-eliminarea punctelor negre

Pasul 4 - utilizarea antioxidantilor (VITAMINA C - proprietăți antioxidante, luptă efeicient împotriva radicalilor liberi, protejează pielea de efectele negative ale radiațiilor UV, are efect antirid deoarece stimulează sinteza de colagen, oferă pielii luminozitate)

Pasul 5-hidratare

Contraindicații:

Avantajele tratamentului cu hidrodermabraziune:

- este non invaziv, nedureros

- redă pielii un efect imediat de strălucire

- nu necesită timp de recuperare

- destinat tuturor tipurilor de ten

- revitalizează pielea

- reduce petele pigmentare

- reduce ridurile fine

- curață tenul

- hidratează

- întinerește

Cât durează?

Tratamentul cu hidrodermabraziune durează aproximativ 45 de minute.  Se indică un tratament lunar pentru menținerea rezultatelor pe termen indelungat.

 

2. OXIGENUL HIPERBARIC

Tratament modern, non-invaziv, de reîntinerire. Oxigenul introduce în straturile profunde ale pielii substanțe benefice precum: vitamina A,C,E, acid hialuronic, antioxidanți, substanțe adaptate nevoilor tenului tău.

Indicații:

 

3. MICRODERMABRAZIUNEA CU DIAMANTE

Metoda excelentă de curățare și exfoliere non - invazivă a pielii, prin care se îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii, îmbunătățind astfel textura și aspectul acesteia.

Tratamentul regenerează pielea din interior spre exterior prin stimularea membranei bazale, ce are rol fundamental în producerea celulelor tinere.

Tratamentul este non-invaziv, nedureros și nu necesită timp de recuperare.

Poate fi combinat cu oxigenul hiperbaric sau după tratament se poate aplica o masca destinată nevoilor tenului tau.

Durata unei ședinte este de aproximativ 1 oră.

Se recomandă o ședinta la  3 săptămâni, dar medicul personalizează fiecare schemă de tratament în funcție de nevoile tenului tau.

Contraindicații:

Beneficii:

 

4. TERAPIA FACIALĂ CU LED

Terapia facială cu led ajută la stimularea colagenului și elastinei, crește efectul produselor aplicate la nivelul tenului și combate acneea.

ROȘU - stimulează circulatia sangvină, regenerarea celulară, destinat tenului cuperozic

VERDE - activează drenajul limfatic, efect de lifting, diminuează inflamația, oferă luminozitate feței

ALBASTRU - efect analgezic, antiinflamator, antiseptic, antiacneic, destinat tenului acneic

Terapia led durează 10-15 minute și se poate folosi după fiecare procedură facială

 

5. STIMULARE FACIALĂ CU MICROCURENȚI

Este o procedură benefică pentru musculatura feței, care realizează un lifting nedureros prin acțiunea terapeutică delicată a impulsurilor de intensitate joasă. Prin intensificarea activității celulare și oxigenarea țesuturilor rezultă o uimitoare întinerire a pielii.

Acest tratament este utilizat atât în medicina (inițial pentru paralizia Bell), cât și în cosmetică. Este o procedură nedureroasă, neinvazivă, în timpul căreia pacientul poate avea o senzație ușoară de furnicatură.

 

6. TERAPIA CU VACUUM

Daca ai un ten sensibil, cuperozic sau dacă ești alergic la oricare dintre acizii ce intră in componența substanțelor utilizate în cadrul hidrodermabraziunii, dar totuși vrei sa scapi de punctele negre, inestetice, terapia cu vacuum poate fi soluția.

Vacuumul facial are următoarele beneficii:

 

7. UNDELE DE RADIOFRECVENȚĂ

Se bazează pe capacitatea undelor electromagnetice de a genera energie și de induce astfel încălzirea țesutului cutanat și subcutanat. Aceasta încălzire acționează asupra fibrelor de colagen existente în derm și hipoderm (stratul 2, respectiv 3 al pielii), ducând la apariția unor noi fibre de colagen.

Beneficiile radiofrecvenței faciale:

 

8. TERAPIA CU ULTRASUNETE

Biostimularea facială cu ultrasunete este una dintre cele mai populare terapii utilizate pentru a trata imperfecțiunile faciale, având efect mecanic, termic și chimic. Țesutul cutanat este stimulat mecanic datorită unui micro-masaj intern, apoi se încălzește, determinând reacții chimice benefice pentru ten (stimulează circulația sangvină, ajuta drenajul limfatic, relaxează musculatura și reduce inflamația).

Care sunt principalele efecte ale tratamentului facial cu ultrasunete?

Pentru rezultate de lungă durată sunt recomandate 2-3 ședinte/săptămână timp de 4-8 săptămâni.

Pentru mai multe detalii despre aceste tratamente și pentru stabilirea unei terapii optime fiecarui tip de ten, este necesar un consult dermatologic  prealabil.

 

CONSULTUL DERMATOLOGIC ESTE GRATUIT CU BILET DE TRIMITERE DE LA MEDICUL DE FAMILIE.

 

Bibliografie:

  1. https://www.sincoherenltd.com/photo1_list.aspx?category_id=213
  2. https://www.allure.com/story/hydrafacial-treatment
  3. https://www.figarolondon.uk/ultrasound-facial-therapy-what-it-is-all-its-benefits/
  4. https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/microcurrent-facial#how-does-it-work
FacebookTwitterLinkedInYoutube





© Copyright 2024
Centrul medical Misca