LU-VI: 8:00 - 20:00
FacebookTwitterLinkedInYoutube

Infarctul miocardic ucide

Home » Blog » Infarctul miocardic ucide
infarctul miocardic
05.10.2022

Infarctul miocardic ucide

 

Articol scris de Dr. Zus Sebastian

Medic Specialist Cardiolog

 

Infarctul prin definitie insemana moartea unei structuri a corpului datorita lipsei oxigenului. Cel mai des obstructia vaselor de sange care duc sange oxigenat tesuturilor (arterele) este cauza. In cazul inimii, arterele coronare sunt cele implicate si sunt responsabile pentru infarctul miocardic. Ele asigura sange muschiului inimii (miocardul) care este responsabil pentru pomparea sangelui in tot corpul.

 

Infarctul miocardic se manifesta de cele mai multe ori ca si durere in piept (greutate, presiune, apasare, gheara, constrictie), insotita de multe ori de lipsa de aer, stare de rau, greturi, varsaturi. Durerea poate migra si in mandibula, stomac, spate, sau in jos pe bratul stang, si nu cedeaza sau cedeaza partial la nitroglicerina administrata sublingual. Daca aveti asemenea simptome trebuie sa apelati serviciile medicale cat mai repede (112)!

 

Factori care va predispun la infarct sunt:

 

Mortalitatea se datoreaza urmatoarelor complicatii posibile:

 

Tratamentul infarctului miocardic se bazeaza pe o cat mai rapida dezobstructie a arterei responsabile. Aceasta se poate realiza in prima faza cu medicamente, insa de cele mai multe ori se va ajunge la implantul unei proteze denumita "stent", un mic tubulet metalic, care va pastra vasul deschis si fluxul de sange prezent. Insa toate aceste masuri trebuie sa fie luate cat mai rapid, deoarece muschiul inimii poate rezista un numar limitat de ore fara oxigen, dupa care nu va mai putea fi salvat.

 

Durerea puternica in piept poate fi un infarct, adresati-va serviciilor medicale cat mai rapid!

infarctul miocardic
infarctul miocardic
FacebookTwitterLinkedInYoutube





© Copyright 2024
Centrul medical Misca