LU-VI: 8:00 - 20:00
FacebookTwitterLinkedInYoutube

PALPITAȚIILE ȘI CAUZELE LOR

Home » Blog » PALPITAȚIILE ȘI CAUZELE LOR
02.06.2022

PALPITAȚIILE ȘI CAUZELE LOR

 

Articol scris de Dr. Sebastian Zus,

Medic Specialist Cardiologie

 

 

Palpitațiile reprezintă bătăi anormale ale inimii și mai toți le simțim. Ele pot fi percepute ca și bătăi rapide, puternice, sau neregulate ale inimii. Cauzele pot fi multiple, de aceea este bine în cazul în care acestea sunt supărătoare, să consultăm un medic, mai exact un cardiolog. Cu atât mai mult trebuie să nu amânăm consultația dacă palpitațiile sunt însoțite de durere în piept, amețeli, sau pierdere a cunoștinței.

 

Palpitațiile pot fi aritmii ale inimii – bătăi anormale, unele fără semnificație patologică, altele potențial periculoase, dacă există o boală cardiacă de fond. Însă uneori pot fi doar percepția unor bătăi normale în context de stres sau anxietate.

 

Prima investigație care vi se va face este o electrocardiogramă - o înregistrare a activității electrice a inimii. Însă cum palpitațiile pot fi trecătoare şi poate nu vor fi surprinse în timpul vizitei la doctor, un Holter EKG este frecvent recomandat. Este un aparat care înregistrează bătăile inimii pe durata a 24 de ore, putând desluși astfel natura aritmiei. Pentru a exclude o boală cardiacă structurală se recomandă o ecografie cardiacă.

 

Nu în ultimul rând, boli precum anemia sau problemele tiroidiene pot cauza palpitații, astfel vi se va recomanda un set de analize de sânge pentru a evalua funcționarea principalelor organe.

 

Toate aceste servicii vă sunt oferite la Centrul Medical Mișcă de către Dr. Zus Sebastian, medic specialist cardiologie, aflat in contract cu Casa de Asigurări de Sănătate!

FacebookTwitterLinkedInYoutube

© Copyright 2023
Centrul medical Misca